Bedriften med den fineste beliggenhet?

Jeg var nylig på besøk hos en kunde i Henningsvær, Hovde Maritim. Personlig synes jeg bedriften har verdens fineste beliggenhet der den ligger ytterst på øya ved kaikanten og med storhavet rett utenfor døren. Bare det i seg selv gir grunnlag til inspirasjon, men tar du deg en tur innenfor porten hos dem vil du oppleve noe enda mer inspirerende; en yrende produksjonsbedrift med stolthet og engasjement!

Hovde Maritim er en familiebedrift drevet av Odd Rane Hovde og hans to barn, Hallvard og Hilde. Bedriften er en krumtapp i næringslivet i Henningsvær, spesielt med tanke på sin iver etter å utvikle bedriften og sin innovative produktutvikling. Bedriften står for produksjon av dekksutstyr, verksteddrift, salg og service av seilbåter og restaurering av kaianlegg. De eier to verkstedhaller, eget kaianlegg og egen slipp. En spennende bedrift som daglig jobber med nytenking, nye ideer til produkter og nye måter å drifte produksjonen på. Det er nok derfor de har klart å overleve ute i Lofoten på en liten befolket øy i havgapet.

WP_20141016_12_30_30_Pro

Kombinasjonsvinsjer klar til montering

Ved kaia deres stod to prototyper av kombinasjonsvinsjen de nettopp har utviklet, klar til å bli montert på båt for deretter å bli testet. Dette er en av mange produktutvikling de har holdt på med i år. Hvis du vil lese mer om bedriftens historie så kan du gjøre det her.

Til slutt litt fakta om området:
Det yrer av spennende industri i Lofoten! Verkstedindustrien i Vågan kommune (som Henningsvær ligger under) er blant de største i Nord-Norge og betydelig også i nasjonal målestokk. Vågan er Nord-Norges nest største fiskerikommune og Nord-Norges største oppdrettskommune.

Utsikt fra Hovde Maritim

Utsikt fra Hovde Maritim

 

Leave a Reply